Ülkemizin en çok atama yapan kamu kurumları arasında yer almakta olan Milli Eğitim Bakanlığı MEB her sene farklı bakanlıkların toplamlarından bile kat kat daha fazla atama yapmaya  devam ederken 2020 yılının Ocak ayında yayımladığı duyuru neticesinde 20 bin kişilik öğretmen alımı yapacağını açıklamış ve başvuruları almıştı. Buna göre MEB'in başvurularına yoğun talepler oldu ve 100 bine yakın aday müracaat etti. Şu anda halen ğretmen alımları için mülakatlar sürerken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yeni bir müjdeli haber daha duyuruldu ve bu sene bitmeden ek 20 bin atamanın daha yapılacağı söylendi.

40 Bin Atama Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama da 2019 yılı sonunda yaptıkları açıklamasında 2020 yılı için 20 bin kişilik öğretmen ataması yapacaklarını açıkladıklarını fakat ekonomi de güzel şeyler olduklarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanlığından ek öğretmen atamasının yapılmasının uygun bulunduğunun ve bu haber ile birlikte 2020 yılı bitmeden 20 bin ek öğretmen atamasının daha yapılacağı müjdesi verildi.

Ek Atama Ne Zaman Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığının ek 20 bin öğretmen atamasının ne zaman yapacağına yönelik net bir duyuru yapılmadı. Fakat çok sayıda aday 2020 Temmuz'da yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı, Eğitim Bilimleri Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT'den önce alımların yapılmasını istiyor. Bir çok yeni mezun olacak adayda atamaların yıl sonuna doğru yapılmasını talep etmektedir.