Kamu kurumları ülkemizde açıktan ve merkezi olmak üzere iki şekilde atama gerçekleştirmektedir. Buana göre en yoğun rağbetin olduğu ilanlardan birisi merkezi atamalar olarak bilinmekte olup merkezi atamaların başlamasına son 3 gün kaldı. Peki masabaşı memur kadroları kaç KPSS puanı ile kapatır? Adayların masabaşı memur olabilmesi için kaç KPSS puanı alması gerekmektedir?

Lise Mezunu Memur Alımı

Lisans ve ön lisans mezunu sayıları oldukça arttığı için artık lise mezunu masabaşı memur alımları merkezi atama ile yapılmamaya başlandı. Ancak teknisyen ya da aşçı gibi kadrolar 85 bantlarında, şoför 86 puanlarında, hizmetli pozisyonları için 90 civarlarında kapatmaktadır.

Önlisans Mezunu Masabaşı Memur Alımı

Önlisans mezunları için kurumlar masabaşı memur alımı yapmaya devam ediyor. Önlisans memur kadroları ortalama 90 puanlarında, VHKİ 88 puanlarında kapatmaktadır. İki kadroda masabaşı kadro olarak bilinmektedir. Özellikle pandemi sürecinde esnek çalışmalar başladı.

Lisans Mezunu Masabaşı Memur Alımı

Lisans mezunları içinde masabaşı memur alımları devam ediyor. Yine veri hazırlama kontrol işletmeni 90 civarlarında, memur 93 puanları civarlarında değişmektedir.

Açıktan Atamalara Dikkat!

Merkezi atamalar yukarıda görüldüğü gibi yüksek kapatıyor. Ancak açıktan atamalar ile lise mezunu adayları 68 puana kadar bakanlıklara girebilmekte, teknisyen gibi kadrolara hem KPSS puansız hem de 50 puanla yerleşebilmektedir, ön lisans mezunu adayların açıktan atamalarda yerleşmek için 70 puanlara, lisans mezunu adayların ise açıktan yerleşebilmek için (zabıta, itfaiye) vb 75 puanlara ihtiyacı bulunmaktadır.