Maliye Bakanı 55 Bin Atama Yapılacağını Açıkladı

Herkesin gözü kulağı hükümetin alacağı kadrolara çevrilmiş durumdayken bir müjdeli haberde Maliye Bakanlığı tarafından geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, 55 bin kadro müjdesini açıkladı. Buna göre 2016 yılı içinde toplam 55 bin açıktan atama yapılması bekleniyor.

 

1 Kasım seçimlerinden sonra kurulan 64. hükümetin yapacağı atamaların dışında açıktan atamalarda yapılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kısa zaman içinde 200 bin taşeron işçisine verilecek olan kadro haberlerinden sonra, Maliye Bakanı Naci Ağbal'da 2016 yılında yapılacak olan açıktan atamalarda birlikte 55 bin kadro dağılımı müjdesini verdi. Nabi Ağbal, bu 55 bin atamanın 30 bini şubat ayında öğretmen atamalarına ayrıldı dedi. Ayrıca 14 yıl aradan sonra Meclis geçici bütçeyi görüşmeye başladı. Kamuya 55 bin açıktan atama yapılacağını söyleyen Maliye Bakanı Ağbal, vatandaşlara "Bu dönemde araç almayın" dedi.

 

Uzun zamandır atamasını bekleyen öğretmen adaylarına Müjde Maliye Bakanı tarafından geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuya 55 bin açıktan atama yapılacağı açıklamıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım erken seçimlerinde meydanlarda vermiş olduğu vaatler arasında yer alan Öğretmen atamalarına ilişkin bir açıklamada Maliye Bakanı tarafından geldi. Bakan Ağbal, son günlerde konuşulan Öğretmen atamaları için kamuya 2016 yılında 55 bin açıktan atama yapılacak, ve bu yapılacak olan atamalarda halen açıkta olan ve bekleyen öğretmenlerden 30 bini şubat ayında 64. hükümet tarafından atanacak dedi. Geri kalan 25 bin memur atamaları ise yine 2016 yılı içerisinde gerçekleşecek.