Ülkemizdek ibir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için en az lise meuznu olmak kaydı ile memur personel alımı yapmaktadırlr. Buna göre bu haberimizde sizlere memur alımı yapan kurumlar hakkında detaylı bilgi vereceğiz ve bu haberimiz sayesinde kamu da memur olma şansı yakalayacaksınız.

MEMUR OLMAK İÇİN NE YAPMALI?

Memur olma yolunda ilerleyen adaylar öncelikle kamu kurumununun veya kamu kuruluşunun belirttiği şartları taşımak zorundadırlar. Bu yönde memur olma yolunda ilerleyen adayların mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmaları ve eğer güzel bir konuma gelmek istiyorlarsa mutlaka yüksek puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan, Lise mezunu olanlar için KPSSP94, Ön Lisans mezunu olanlar için KPSSP93 ve Lisans mezunu olanlar için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartıar aranmaktadır.

Peki sadece KPSS şartı mı aranıyor? Tabiki de hayır, adaylardan bu yönde Yaş şartı, Eğitim şartı gibi nitelikler aranmaktadır. 

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Memur olma yolunda ilerleyen adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarındna mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 35 yaşından büyük olmamak ve Alım yapılacak pozisyonda belirtilen eğitim seviyesinde eğitimini tamamlamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını kurum tarafından belirtilen başvuru tarihlerinde yaomaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan bazı başvuru belgeleri istenmekte ve bu belgele rile birlikte başvurular, Şahsen, Posta yolu ile, E-Posta yolu ile veya elektronik ortamda başvuru yapmaları istenmektedir. İlgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için Ağustos Ayı Memur Personel Alımı haberimizi inceleyebilirsiniz. Bu sayede alım yapan kurumlara, SOn başvuru tarihine, KPSS puan şartına ve ilanların detaylarına ulaşabilirsiniz. İlgili haberimize ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Ayrca yayımlanan her memur alımı ilanında haberdar olmak içn mutlaka İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmelisiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.