Ülkemizde bilindiği üzere askeri personel ihtiyaçlarının büyük bir bölümü eğitim faaliyetlerine devam etmekte olan okullar aracılığı ile karşılanmaktadır. Buna göre bu okullarda eğitim görmek isteyen adayların bazı şartları yerine getirmesi gerekmekte olup Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bünyesinde eğitim görerek subay ya da astsubay olmak isteyenler için önemli bir sınav duyurusu yapıldı ve adayların Yükseköğretim Kurumu Sınavına girmesi istendi.

YKS'ye Girmeleri Gerekiyor!

Adayların Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA bünyesine girebilmeleri için ilk olarak ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS'ye girmeleri gerekmektedir. Adayların en az Temel Yeterlilik Oturumuna girmesi gerekmekte ve puanının açıklanması gerekmektedir. JSGA tarafından yapılacak açıklama neticesinde YKS TYT'den asgari puanı alan adaylar JSGA lise mezunu subay ya da astsubay alımı ilanı olduğunda müracaatlarını gerçekleştirebileceklerdir. Fakat YKS'ye girmeyen adayların asgari taban puanları olmayacağından dolayı okulun belirleyeceği puanı otomatik olarak almamış sayılacaklarından müracaatlarını gerçekleştiremeyeceklerdir.

18 - 19 Mart Tarihinde Başlayacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları bitti. Fakat bu haberden yeni bilgisi olan adayların kaçırdığı bir şey yok. Çünkü ÖSYM tarafından YKS geç başvuruları tekrar başlayacak. Eğer sizlerde lise mezunu olarak subay ya da astsubay olmak istiyorsanız ÖSYM'nin YKS geç başvurularını girmeniz gerekmektedir. YKS geç başvuruları 18 Mart tarihinde başlayacak olup 19 Mart tarihinde sona erecektir. Bu tarihlerde müracaat etmeden subay ve astsubay olma şartlarını inceleyeniz ve şartları uymayan adayların YKS'ye başvurmalarına gerek bulunmamaktadır.