Ülkemizde her sene dış kaynaktan astsubay ile subay alımları azalıyor ve yerine subay ya da astsubay okullarından mezun olan adaylar alınmaktadır. Buna göre yoğun rağbet gösterilen subay ile astsubay alımlarında az bir süre kaldı. Lise mezunu ya da lise son sınıf öğrencilerinin başvuru yapabildiği MSÜ sınavlarına son bir hafta kaldı. Buna göre Türkiye geneli ortalama 500 bin adayın müracaat ettiği MSÜ sınavı başvurusuna son bir hafta kaldı.

İlk Başvurular 27 Ocakta Başlıyor

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci belirleme sınavı ilk başvuruları 27 Ocak tarihi itibari ile başlıyor. İlgili sınava lise mezunu adaylar ya da lise son sınıf öğrencileri katılacaktır. Tabi yaş şartı da bulunmakta olup ilgili duyurunun önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Öğrenciler Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığının subay ya da astsubay okullarından istediklerine katılım sağlayabilirler. Lise mezunu subay ya da astsubay olmak isteyenleri MSÜ sınavının yanı sıra YKS sınavına da katılım sağlaması gerekmektedir. Alımlardan haberdar olmak için aşağıdan mobil uygulamamızı indiriniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim