Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere personel temin sayfaları üzerinden subay alımları yapılmaktadır. Buna göre henüz İçişleri Bakanlığından ilan gelmedi ancak Milli Savunma Bakanlığı üniversite mezunları için iki farklı subay alımı ilanı yayımladı. Peki lise mezunu subay alımları ne zaman yapılacak? Sıra lise mezunu subay alımı ilanlarının yayımlanmasındadır. Hangi tarihte alımlar yapılacak?

Alım Tarihi Öngörülüyor

Lise mezunları arasında da subay alımı yapılıyor ancak sadece yaşı küçük olan adaylar eğitilmek üzere subay okullarına alınmaktadır. Subay olacak olan adaylar Milli Savunma Üniversitesi MSÜ'ye yerleştirilmekte ve MSÜ bünyesinde 4 sene okul, 1 sene ise sınıf eğitimi almakta toplam 5 sene eğitilmektedir. Peki alım tarihi nedir? Alımlar YKS sınavına göre yapıldığı için çok muhtemelen ilanlar Ağustos 2021 tarihinde gelecektir.

Lise Mezunu Subay Alınıyor Mu?

Lise mezunu subay alınıyor ancak sadece yeni mezun olmuş ya da üzerinden birkaç sene geçen adaylar lise mezunu subay olabilmektedir. Örneğin 22 yaşında, 23 yaşında ya da daha büyük yaşlardaki bireyler lise mezunu subay alımı ilanlarından yararlanamamaktadır. Bir diğer şart ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'dir. Adaylar kesinlikle ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS'ye girmesi gerekmektedir. Lise mezunu subay ilanı geldiğinde bildirim almak isterseniz mobil uygulamamızı indiriniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim