Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde yer alan Polis Meslek Yüksek Okulu eğitim kurumu bulunmaktadır. Bu eğitim kurumuna göre polis öğrenci adayları başvuru yapabilmekte ve lise mezunları sadece PMYO vasıtası ile polis olabilmektedir. Lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak.

İşin Olsa ekibimize lise mezunu adaylardan çok sayıda soru gelmeye başladı ve sizler için PMYO polis alımı tarihleri, PMYO giriş şartları ve aranacak şartlar haberimizi oluşturduk.

PMYO POLİS ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK

Geçtiğimiz haftalarda Olağanüstü Hal durumunda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile EGM'ye 22 bin polis alımı kadrosu ihdas edildi. Bu alımların büyük bir bölümü POMEM kapsamında yapılacak ve birkaç bin kişilik alımda Polis Özel Harekat sınıfı için yapılacak diye varsayılırsa lise mezunları arasından PMYO içinde yine 2 - 3 bin kişilik polis alımı yapılması bekleniyor ancak alımların ne zaman yapılacağı bilinmemektedir.

ARANAN ŞARTLAR 

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak
c) YGS puan türünden 260 ve üzeri ham puan almış olmak (Şehit ve gazi yakınları 150 puan ve üzeri) (PUAN ŞARTI DEĞİŞEBİLMEKTEDİR)
ç) 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak
d) Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak
e) Sağlık sorunu olmamak
f) fiziğinde sorun olmamak
g) 31 Aralık 1992 - 01 Ekim 1999 tarihleri arasında doğmuş olmak

POLİS MAAŞLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ