Ülkemizde terör operasyonlarının devam etmesi ve iç / dış tehlikelerden korunma adına polis alımları yapılmaya devam ediyor. Alım ilanları Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yayımlanmaktadır.

Bilindiği üzere eski dönemlerde polis alımlarında lise mezunu şartı aranmaktaydı. Ancak son dönemlerde bu şart lisans düzeyine çekildi. Peki lise mezunu adaylar nasıl polis olabilecek. Lise mezunu adaylar polis olabilir mi? Lise mezunu adaylar polis olabilmek için hangi adımları izlemesi gerekiyor? Lise mezunu polis olabilmesi için YGS'den kaç puan alması gerekmektedir?

LİSE MEZUNLARI POLİS OLABİLİR

Lise mezunu adaylar halen polis olabilme imkanına sahiptir. Ancak lisans mezunu öğrenci sayısı epey arttığı için artık Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımları genel olarak lisans düzeyinde yapılmaktadır. Peki lise mezunu adaylar nasıl polis olabilir?

LİSE MEZUNU NASIL POLİS OLABİLİR

Lise mezunu adaylar ancak Polis Meslek Yüksekokuluna girerek polis olabilir. PMYO girebilmek için adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmesi ve Polis Akademisi Başkanlığının belirlediği baraj puanını alması gerekmektedir.

Polis Akademisi 2016 yılında 2 bin 500 en az lise mezunu PMYO polis alımı yaptı ve alımda YGS baraj puanı 270 olarak belirlendi. Bu puan YGS'den alınacak ham puan olması gerekmektedir. Yani adayın okul puansız 270 ve üzeri alması gerekiyor.
Editör: TE Bilisim