İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile beraber çalışmaları için çarşı ve mahalle bekçisi alımlarına devam ediyor. Çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında her hangi bir Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puan şartı aranmazken adaylar 2020 yılındaki alım ilanı için yoğun rağbet göstermeye başladı. Peki çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı Mart 2020 tarihinde yayımlanır mı yoksa ileri bir tarihe mi ertelenir?

Corona Virüsü Etkileyebilir!

Geçtiğimiz sene İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı Mart ayında çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanını yayımlamıştı ve bu sene de yine aynı tarihte alımı gerçekleştirmesi bekleniyordu fakat corona virüsünün ülkede paniğe sebebiyet vermesi, insanların toplu alanlarda durmaması istenmesi gibi durumlar çarşı ve mahalle bekçisi alımı tarihini de ileri bir tarihe ertelenmesine sebebiyet verebilir.

Mart ayında genel olarak çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı yayımlanıyor fakat Türkiye'de de corona virüsünün görülmesi ilanın Nisan'da çıkmasına ya da ilan Mart ayında çıksa dahi sınav ve parkur işlemlerinin corona tehlikesinin geçtiği bir zaman diliminde başlaması daha uygun görülmektedir. Öyle ki Milli Eğitim Bakanlığı dahi tehlikeli gördüğü için tüm sınavları (açıköğretim) dahil ileri bir tarihe erteledi. Eğer çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanına ilişkin net tarih açıklaması yapılırsa ve ilk siz haberdar olmak istiyorsanız İşin Olsa sitemizi takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim