Askeri darbe girişiminin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları hakkında soruşturmalar başlatıldı ve Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilen binlerce kişi görevden uzaklaştırıldı. Yurt genelinde ki yapılan operasyonlar devam ederken İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamasında 10 bin polis alımının yapılacağını duyurmuştu. Özel Harekat Polisi olabilmek için adayların lisans mezunu olması gerekmekte ve Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 ve üzeri puan almış olması şartı bulunmaktaydı. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan ilan ile artık lise mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan özel hareket polisi alımlarına başvurabilecek.

Lise Mezunlarına Müjde!

Söz konusu lise mezunlarının özel harekat polisi olabilmesi için ilgili KHK'ya eklenen 26. madde ile olanak sağlandı. Eklenen madde ile lise mezunu adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan özel harekat polisi olabilecek.

Lise mezunu adayların özel harekat polisi olabilmesi için;

Kimler Başvurabilir

En az lise mezunu olmak
28 yaşından gün almamış olmak
Askerlik vazifesini tamamlamış olmak
Terhis süresi üzerinden 36 ay (3 yıl) süre geçmemiş olmak
Boy - Kilo orantılı olmak
Sağlık sorunu bulunmamak

Yukarıda belirtilen niteliklere sahip olan adaylar özel harekat polisi alımına başvuru yapabilecek. Adaylar sözlü mülakatlara tabii tutulacak olup, sağlık kontrollerinden de başarılı olarak geçmesi ile birlikte özel harekat polisi olabilecek.