ÖSYM merak ile beklenen lise KPSS sonuçlarını resmen açıkladı ve adaylar sorgulama ekranından T.C. kimlik numaraları ile şifrelerini girerek sonuçlarını öğrenebiliyor. Peki lise KPSS'ye giren adaylar elde ettikleri puanlar ile komiser, polis memuru, subay, astsubay ya da uzman çavuş gibi pozisyonlara başvurabiliyor mu? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Komiser ve Polis Alımı

Komiser alımına sadece dört yıllık üniversite mezunları başvurabilir. Polis memuru alımlarına lise mezunları da başvurabilir ancak başvuru puanı KPSS değildir. Adayların polis memuru olma istekleri varsa 2021 yılında yapılacak olan YKS, TYT sınavına yani üniversite sınavına kesinlikle girmesi ve ortalama 270 ile üzerinde ham puan alması gerekmektedir.

Askeri Alımlar

Subay alımlarına sadece dört yıllık üniversite mezunları başvurabilmektedir. Astsubay alımlarına da hem dört yıllık mezunlar hemde iki yıllık üniversite mezunları başvurabilmektedir. Subay ile astsubay alımına lise mezunları öğrenci olarak başvurabilmekte ve 3 sene ile 5 sene eğitim gördükten sonra subay ya da astsubay olmaktadır. Adayların böyle bir istekleri varsa 2021 yılında yapılacak YKS TYT sınavına kesinlikle girmesi gerekmektedir. Uzman çavuş alımında ise adaylar puanlarını Jandarma Uzman Çavuş alımında kullanabilir. Son 20 bin uzman çavuş alımında adaylar KPSS puanı istenmişti. İlanlardan ilk haberdar olmak ve detaylı bilgi için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan