Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından merak ile beklenen merkezi yerleştirme ataması ilanı sonunda geldi. Buna göre kaç kişi alınacak, atamalar nasıl ve hangi pozisyonlar için yapılacak derken detaylar belli oldu. Lisans mezunu 1.106 mülakatsız memur ataması yapılacak. İlgili ilanlara tüm lisans mezunları, bölüm fark etmeden başvurabilecektir. Atamalar puan önceliğine göre yapılacak olup en yüksek alandan, en az puan alana doğru sıralamalar yapılarak yerleştirmeler gerçekleştirilecektir.

Hangi Pozisyonlara Alım Yapılıyor?

Lisans mezunlarının başvurabildiği kadrolara bakıldığında Aktüer, Antrenör, Arpon memuru, ARFF Memuru, Astronom, Avukat, Bilgisayar İşletmeni, Denizcilik Sörvey Mühendisi, Mühendis, Fizikçi, Grafiker, İstatistikçi, Kimyager, Kitap Patalogu, Kütüphaneci, Matematikçi, Memur, Merkezi Satınalma Uzmanı, Mimar, Mühendis, Mütercim, Müze Araştırmacısı, Perfüzyonist, Psikolog, Programcı, Sekreter, Sosyal çalışmacı, Stajyer Alım memuru, Şehir Plancısı, Tüketici hakem heyetiraporatörü, VHKİ ve Veteriner hekim vb. gibi kadrolar için alımlar yapılacaktır. Peki adaylar başvurularını nasıl ve nereden yapabilir?

Başvurular Nereden Yapılacak?

Lisans mezunları için merkezi yerleştirme ataması kapsamında 1.106 memur alımı yapılıyor. Buna göre müracaatlar aşağıda belirtilen link üzerinden yapılacak olup adaylar kendi bölümlerine uygun pozisyonlar için memur alımlarına müracaat edebileceklerdir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz