Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt kontenjanları dahilinde öğrenci kabulüne devam edecek. Türkiye genelindeki tüm yurtları kapsayan bu süreç önceki yıllarda net bir şekilde açıklansa da bu konuda henüz resmi açıklama gelmedi.

Pandemi başvuruları geciktiriyor!

Önceki yıllarda çok daha hızlı bir şekilde ilerleyen süreç şu anda başlamadı. Bu konuda en büyük gerekçe ise pandemi. Pandemi nedeniyle yurtlarda özel önlemlerin alınması gerektiği gibi sosyal mesafe gibi pek çok kritere bağlı olarak yurtlardaki yatak sayısı da azalmış olacak. Bu nedenle Türkiye genelinde yapılacak yeni planlamalar ile birlikte mevcut öğrenciler ile boş kontenjanlar belirlenecek. Sonrasında ise başvurular ile birlikte boş kontenjanlara öğrenci alımı yapılacak.

KYK yurt pandemi önlemleri neler?

Yurtlar için pandemi kapsamında özle bir planlama da yapılmış durumda. Buna göre her 6 metrekareye bir öğrenci olacak şekilde planlamalar yapılacak. Ranza sistemi tamamen iptal edileceği gibi odalardaki yatak sayısı da azaltılacak.

  • Öğretimin başlaması halinde tüm öğrencilerin yurtlarda maske kullanması zorunlu tutulacak. Sosyal mesafeye dikkat edileceği gibi odaların havalandırılması, temizlik gibi tüm temizlik kurallarına dikkat edilecek.
  • Ortak alan kullanımlarında belirli kurallar getirilecek. Öğrenciler istediği tuvalete, banyoya giremeyecek.
  • Yemekhanelerde bulunan baharat, tuz ve karabiber gibi ürünler tek kullanımlık olarak sunulacak. Ortak kullanımdaki ürünler kaldırılacak. Açık olarak satılan tüm ürünler de paketlenecek.

KYK yurtlarında tüm bu önlemler ile birlikte başvuru ve kayıt süreci başlayacak. Ancak şu ana kadar bu konuda herhangi bir somut adım atılmadığı gibi ücret, başvuru ve kayıt tarihleri belirlenmedi.