Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan kredi alan ve ödemekte zorlanan milyonlarca öğrenci, kamuda af beklentisi oluşturmuştu. Bugüne kadar konuyla ilgili hükümet kanadından herhangi bir açıklama gelmezken ilk açıklama bu akşam yapıldı.

Albayrak’tan KYK Müjdesi: Çalışma yapıyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamalarda kredi borçlarına yönelik önemli bir düzenleme yapılacağı belirtildi. “Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz” diyerek bu konuda ilk sinyali veren Albayrak, düzenlemelerin detayları ile ilgili bilgi vermedi.

Önemli Açıklamalar Geldi

Albayrak tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye’nin güncel durumu ve ekonomiyle ilgili de bilgiler paylaşıldı. Albayrak, Türkiye tarihinde Merkez Bankası başta olmak üzere tüm kamu bankalarında tarihi bir dönem yaşandığını söyleyerek en büyük hazinecilik karının elde edildiğini belirtildi.

Türkiye’nin 4. çeyrek verilerinde, çok iyi bir tablo beklediklerini de söyleyen Albayrak, mevcut çizginin devam etmesi halinde yüzde 4 oranında büyüme beklentisinin olduğunu ifade etti.

 Albayrak tarafından yapılan açıklama sonrasında beklentiler daha da arterken, gözler yapılacak düzenlemeye çevrildi.