Türkiye’de son dönemlerde beklenti haline gelen ve sosyal medyada da geniş yer bulan KYK kredi borçları ve faizleri konusunda Ak Parti’den bir adım gelebilir. Kulislerde yapılan görüşmelere göre yeni bir düzenleme üzerinde durulduğu ve yakın zaman içerisinde farklı kesimleri de kapsayacak yeni düzenlemelerin açıklanacağı öne sürüldü.

KYK Kredi Borçları Ve Faizleri Silinecek Mi?

KYK borçlarını ödeyemeyen ve ödemediği için faiz borçları artan kişilerin, borçları ana paranın iki katına kadar çıkmış durumda. Borçlarını ödemeyen kişi sayısının 5 milyon olduğu açıklanırken, 280 bin kişi için de yasal süreç başlatılmış durumda. Borçlar silinmese dahi faizlerin silinmesi ya da yeni ödeme planlarının yapılması adına çalışmaların başlatılması bekleniyor.

Karşılıksız Çek Sorunu

Ak Parti’nin gündeminde olan bir diğer durum ise karşılıksız çek. Esnafların hapise varan ağır cezalarla karşı karşıya kalmasına neden olan bu durum, üstelik sorunların çk daha artmasına neden oluyor. Kamuoyundaki bu beklentiyi de karşılamayı düşünen Ak Partili temsilciler, kapsamlı bir kanun hazırlığı yapıyor.

2 konuyla ilgili kapsamlı çalışmalar yaptığı söylenen Ak Partili temsilcilerin, Kredi ve Yurtlar Kurumu gibi ilgili kurumlarla da yakın temas halinde olduğu ileri sürülüyor.

Editör: TE Bilisim