Geçtiğimiz günlerde gençlerle birlikte bir video konferans düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye kapsamındaki burs, kredi ve yurtlar ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan değişime dikkat çekti

Türkiye'de hizmete göreve geldiği ilk dönemlerde bursun sadece 45 lira olduğunu özellikle vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde şu anda bursların öğrencilere 550 TL olarak ödendiğini belirti. Lisansüstü öğrencilerinin aldığı burs oranının 1100 lira olduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, doktora öğrencisi olduğunda ise bu rakamın 1650 TL'ye çıktığını ifade etti.

Başvuran her öğrencinin şu anda kredi ya da burs alabildiğini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, sadece 1 yıllık süre içerisinde 1 milyon 600 bini bulan başvurunun olduğunu ve her başvurunun titizlikle takip edildiğini ifade etti. Yurt konusunda da merak edilenleri açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, 17 bin 450 yeni yurt yatağının daha hizmete gireceğini ve 2021 yılı sonuna doğru tüm bu çalışmaların noktalanacağını belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan bu konuda sözlerini “72 bin yeni yurt yatağını 2021 sonunda hizmete sunacağız. Bir kısmı kamu yatırımı, bir kısmı da kiralama yolu ile açılacak. Amacımız her öğrencimizin eğitim öğretimini rahat şekilde tamamlayacağı imkanları sunmaktır.” diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim