Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu aralıklarla bünyeleride hizmet vermek üzere sözleşmeli personel, memur alımı gerçekleştirmekte olup bu sene pandemi sürecinden dolayı her hangi bir ilan yayımlamadı ki zaten Mart ayından bu yane hem üniversiteler hemde KYK'lar öğrencilerin kullanımına kapatıldı yerine hasta vakaları yerleştirildi. Peki bu sene KYK için memur alımı yapılır m?

Öğrenciler yok ama hastalar var

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'da yüz binlerce öğrenci kalmaktaydı ve öğrencilerin yurtlardan çıkartılması ile birlikte yurtlar boş kaldı. Ancak pandemi sürecinden dolayı özellikle yurt dışından gelenler ve Türkiye'de bulunup sokağa çıkma yasağını delen vatandaşlar KYK yurtlarına yerleştirilince bu yurtlar tekrardan kullanıma açıldı. Yani yurtlar şuan için boş değil öğrenciler yerine hastalar kalmaktadır. Peki bu sene memur alımı olur mu?

KYK Memur Alacak Mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'dan memur alımına yönelk resmi bir bilgi gelmedi ve lisans KPSS'ninde 22 Ekim tarihinde açıklanacağı belirtilmektedir. Eğer memur alımı olursa bu tarihten sonra olur ancak pandemi sürecinin kontrol altına alınması, yurtlara eskisi gibi hasta girişlerinin kalmaması ve uzaktan eğitimin devam etmesi durumlarından dolayı memur alımı seneye de ertelenebilir. Pandemi süreci tamamen kontrol altına alınır yüz yüze eğitim başlanır ve her hangi bir sorun ile karışılaşılmazsa eksikler için KYK memur alımı ilanı çıkarabilir.

Editör: TE Bilisim