Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında gözler KYK borçlarının silinmesine çevrildi. Yapılan açıklama sonrasında hızlı bir şekilde konuyla ilgili çalışılmalara başlanırken kritik sürecin kısa süre içerisinde başlayacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Demişti?

Yaptığı açıklamasında Türkiye’de milyonlarca kişinin ödemede zorluk yaşadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, durumun gündemlerinde olduğunu söyleyerek “Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabi inşallah atacağız.” demişti.

KYK Borçlarının Silinmesi Ne Zaman Başlayacak?

Konuyla ilgili gelen bilgilere göre mevcut çalışmaların tamamlanması halinde, yeniden yapılandırma yapılacak. Hacizlik olan 280 kişinin bu hacizleri kaldırılacak. Gecikme ve borca bağlı tüm faizler silinecek ve anapara üzerinden taksitlendirmeye gidilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda mevcut düzenlemelerin bütçe görüşmeleri sonrasında olacağı belirtilmişti. Bu nedenle bütçe çalışmaları sonrasında konunun hılı bir şekilde gündeme gelmesi bekleniyor. Bütçe görüşmeleri ise 17 Aralık tarihi itibari ile tamamlanacak.

KYK borçlarının silinmesi ile ilgili durumun TBMM’de görüşülmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim