Birçok öğrenci ve ailesinin merakla beklediği düzenlemelerden biri de KYK borçları olarak yer alıyor. Bu noktada geçtiğimiz yazdan bu yana konu ile ilgili gelişmeler devam ederken en son açıklama ise Cumhur İttifakı’ndan MHP Konya Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Esin Kara tarafından gerçekleşti. Yapılan açıklamaya göre konu ile ilgili gelişmeler haberimizin devamında yer alıyor.

Düzenleme Hala Bakanlıkta

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile KYK borçları için çalışmalar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda başlamıştı. Bugün itibari ile çalışmalar bakanlık bünyesinde devam etmektedir.

Esin Kara açıklamasında “Aslında benim savunduğum ya da partimizin savunduğu şudur: KYK yani kredi borçları öğrencilere faizsiz olarak verilmelidir. Bu belirli bir tarihten itibaren TEFE TÜFE beyaz eşyaendekslenerek rakam getirildi. Ve maalesef günümüz şartlarında okuldan mezun olduktan sonra iki yıl içinde iş bulanların sayısı çok azdır. Ve işe başlamadan devletin bunu istemesi mağduriyetler yaratmaktadır. En azından ana paralarının alınarak ya da ileri vadede işe girdikten sonra alınması için çalışmalar Milliyetçi Hareket Partisi tarafından vardır” ifadelerinde bulundu.

Ne Zaman Meclise Gelecek?

İlgili düzenlemenin halen bakanlık bünyesinde devam ettiği bilinmekte olup çalışmaların sona ermesi durumunda düzenlemenin komisyona ve ardından da meclise gelmesi bekleniyor. Düzenleme sonucunda borçların sadece faizinin mi yoksa borcun tamamının mı silineceğine ilişkin ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.