Üniversite mezunu gençlerin merakla beklediği gelişmelerden biri de KYK borçlarının affına yönelik düzenleme olarak yer alıyor. Meclisin tatilinden önce ve açılmasına yakın gündemde yer alan konuların başında gelen KYK borç affına yönelik gelişmeler yaşanmış olsa da meclisin tatile girmesi ile birlikte konuya ilişkin kesin bir karar görüşmesi olmadı. Bu kapsamda şu ana kadar yaşanan gelişmeler ve adayların talepleri haberimizin devamında yer alıyor.

Borçların Ertelenmesi Gündemdeydi

Konu ile ilgili olarak İYİ Partili vekili İsmail Koncuk KYK borçları ile ilgili olarak KYK borçları ile ilgili soru sormuş olduğu soruya Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'ndan açıklama geldi. Kasapoğlu yaptığı açıklamada “Kasapoğlu'nun kredi çeken öğrencilerin sigortalı bir işte çalışıncaya kadar kredi borcunu ödeme zorunluluğu bulunmamakta olup, sigortalı bir işe girene kadar borcunu erteleme imkanı mevcuttur, ifadesi kredi borcu bulunan, ödeme zorluğu içinde işsiz gençlerimiz açısından çok önemlidir. Bu durumda, sigortalı bir işe girmemiş olan, işsiz kredi borçlusu gençlerimizin durumunun KYK'ya bildirilmeleri önemlidir” açıklamalarında bulundu.

KYK Borçları Meclisin de Gündeminde Olacak

KYK borçlarının silinmesi ya da ertelenmesine yönelik düzenlemeler meclisin açılmasına yakın yine gündeme geldi. Üniversite öğrencilerine burs alternatifi olarak sunulan ve bugüne kadar milyonlarca kişinin yararlandığı ve yararlanmaya devam ettiği KYK kredilerinin silinmesi meclisin tatilinden önce de gündemine gelmişti. Meclis görüşmeleri devam ederken 18 Temmuz’da meclisin tatile girmesi ile birlikte konu da askıya alınmış oldu. Meclis 1 Ekim 2019’da tekrardan toplanacak ve bu görüşmede ele alınması beklenen konuların başında da KYK borçlarının affedilmesi yer alacak.

Editör: TE Bilisim