Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından dün müjdeli bir ilan yayımlandı ve uzun süredir gelmeyen Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'da görev yapmak üzere yurt yönetim memuru için atama yapılacağı belirtildi. Buna göre adaylar şimdiden müracaatlar hakkında bilgi almaya başlarken atamaların kaç puan ile kapatacağı büyük bir merak ile beklenmektedir. Taban puan kaç ile kapatır, KYK 500 memur alımı kaç puan ile atama yapar gibi sorular gelmekte olup sizin için İşin Olsa ekibi olarak bir önceki atama da kaç puan ile kapattığını detaylı bir şekilde araştırdık.

Kaç Puan ile Kapatır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'da bir önceki alımda kadınlarda en düşük 78 puan ile Hakkari KYK için ve erkeklerde en düşük ise 78,2 puan ile Manisa, Bayburt KYK'a atamalar yapıldı.

Yukarıda da belirtildiği gibi bir önceki atamalarda puanlar çok yüksek kapatılmadı. Bu sefer ki alım ilk KPSS 2020 ile atamalara denk geldiğinden dolayı puanlar biraz daha yükselebilir ancak şuda var ki 2020 KPSS diğer senelerde yapılan KPSS'ler gibi değil ve sınav oldukça zor oldu. Bu sebepten dolayı KYK 500 memur alımında atama puanların 75 - 85 bantlarında olacağını ve şehirlere göre puanların değişeceğini ön görmekteyiz.

Kaç Puan ile Başvuracaksınız? Yardımlaşma Postu için Buraya Giriniz

Editör: TE Bilisim