Kurban Bayramı’na sayılı günler kala birçok kişinin merak ettiği konulardan biri de Kurban Bayramı’nda açıkta kalan iki iş gününün de tatil edilip edilemeyeceğine yönelik sorulardır. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından da bir açıklama yapılmıştı. Bu kapsamda bayrama bir hafta kala birçok kişi tatilin kaç gün olarak netleştiği, memurlara ne kadar izin olduğu konularını merak etmektedir. İşte en güncel şekli ile Kurban Bayramı tatili ve memurlara verilecek olan tatil günü sayısına ilişkin detaylar.

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu Mu?

Özellikle memurlar başta olmak üzere birçok çalışanın da merakla beklediği haberlerden biri de Kurban Bayramı’na ilişkin tatil günü süresiydi. Geçtiğimiz günlerde de tek yetkili ağızdan açıklama Berat Albayrak tarafından yapılmıştı. Bu açıklamaya göre arada kalan iki iş günü tatil edilememiş olup Kurban Bayramı bu sene dört gün ile sınırlı kaldı. Aksi bir açıklama henüz yetkililer tarafından yapılmamış olup bu kapsamda bayram tatili sadece 4 gün olarak kaldı. Buna göre bayram 10 Ağustos 2019 arife gününden 14 Ağustos 2019 tarihine kadar arife günü hariç dört gün olarak belirlendi.

Memurlara Kaç Gün Tatil Var?

Memur, çalışan ve tatilcileri üzen haberde Kurban Bayramı tatili sadece 4 gün olarak belirlenmiş olup bu sene 9 gün olmadı. Buna göre memurlara arife günü cumartesi gününden bayram bitişi olan 14 Ağustos da dahil 5 günlük bir tatil verilmiş görünüyor.

Editör: TE Bilisim