Kültür ve Turizm Bakanlığı nın Kütüphaneci alımı için adaylar uzun süredir atama bekliyorlardı. Resmi açıklama Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gelerek adaylara müjdeli haberi verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi Twitter hesabında yaptığı Twite göre Kamu Personeli Seçme Sınavı Yerleştirme Sonuçlarına göre 500 kişilik boş kadro için Kütüphaneci alımı yapacağını belirtti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklamasına Kütüphanecilerimize Müjde! şeklinde başlayarak açıklamasında " KPSS sınavı yerleştirme sonuçlarına göre 500 kütüphaneci alınacaktır." şeklinde ifadeler kullanıldı. Peki İlan Ne zaman yayımlanacak? Adaylardan aranan şartlar nedir?

TAHMİNİ BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Henüz alım ilanı yayımlandı. Ancak yapılan açıklama bakılacak olursa adaylardan, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacak. Bunun dışında adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kam haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya aslkerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAR:

Henüz açıklama twittrer üzerinden gelmiş olsa da alım yapılacak tarih belirtilmedi ancak önümüzdeki günlerde ilgili ilan Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır. İlgili ilan yayımlandığında bundan anında haberdar olmak istermisiniz. Öyle ise İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek anında ilandan haberdar olabilir ve başvuruları kaçırmamış olursunuz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

ADAYLAR ÇOK SEVİNDİ!

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklamayı resmi hesabı üzerinde yapmasının ardından adaylar buna çok sevindiklerini belirttiler. Adaylardan gelen yorumlar şöyle oldu:

  • Oh be. Teşekkür ederiz çok çok çok
  • Allah’ım şükürler olsun  meslektaşlarımız için mükemmel haber
  • Allah’ım şükürler olsun  Sonunda kütüphaneler kütüphanecilerine işin ehline kavuşacak. Bu alım için çok teşekkür ederiz
  • İnanamıyorum gerçekten mi çok mutlu olduk çok çok çok
  • Kalbim yerinden çıkacak çok mutluyum
  • Çok iyi  En kısa zamanda alım neticelenir inşallah.

Gibi yorumlar yapıldı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bizde bu haberi verdiğimiz için çok mutluyuz ve umuyoruzki diğer kadro bekleyen adaylardan kısa zaman içerisinde umutlarına kavuşur.

ATAMA BEKLEYEN VE İLAN BEKLEYEN ERKEK KADIN ADAYLAR BURADA! SENDE KATIL

Editör: TE Bilisim