Kültür Bakanlığı dün resmi internet sitesinde yayınladığı bildiri ile 400 personel alacağını belirtmiş ve detaylar hakkında bilgi vermişti.

Kültür Bakanlığı yeni yapılan kazı çalışmaları ve bulunan eski yapıların denetimleri için her sene yüzlerce kişiye iş imkanı vermektedir. Dün yayınladıkları bildiri ile toplam da 400 personel alacaklarını belirtmişlerdi. Bu personellerin 200'ü kütüphaneci, 100'ü arkeolog ve 100'ü sanat tarihçi pozisyonlarında çalışacaktı.
Ancak alınacak olan personeller konusunda henüz bir ilan yayınlanmamış ve açıklama da Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği belirtilerek bütçe ve plan konusunda sıkıntı olmadığı takdirde en kısa süre içerisinde 400 personel alımının ilan bölümüne ekleneceği de belirtilmişti.

Personel Alım Süreci

Dün yapılan açıklama ile Kültür Bakanlığına pek çok soru yöneltildi. Personel alım sürecinin ne zaman yapılacağı, nasıl gerçekleşeceği ve kimlerin başvuru yapabileceği gibi soruların Kültür Bakanlığından açıklanarak belirtilmesi istendi. Bakanlık henüz personel alımı ilan bölümüne düşmediği için ilk açıklama da konu hakkında her hangi bir bilgi vermemişti ancak ikinci bir açıklama daha yapmak zorunda kaldı.

Yapılan açıklama ile alınacak olan personellerin Kültür Bakanlığına bağlı olarak 4/B statüsünde çalışacağa ve sözleşmeli olarak görev yapacağı belirtildi. Ayrıca görüşmelerin hala devam ettiği de belirtilerek personel alımı için izin konusunda henüz net bir yanıt almadıkları belirtildi. Ek olarak ilan bölümüne personel alımının kısa zamanda düşeceğini bekliyoruz ve personel alımları 2016 KPSS puanı ile yapılacak.
Editör: TE Bilisim