Kültür Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bildiride kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 400 personelin işe alınacağı duyuruldu.

Ülkemiz tarihi anlamda oldukça zengin bir ülkedir. Topraklarımızda bugüne kadar sayısız milletin yaşaması da tarihi miraslarımızın artmasına sebep olmuştur. Hal böyle olunca Kültür Bakanlığımızın mutlaka gelişmiş olması gerekiyor. Yapılan kazılar ve araştırmalar ile her geçen gün yeni miraslar bulunmakta ve tarihimiz daha da aydınlığa kavuşmaktadır. Kültür Bakanlığı mirasların daha iyi korunması, tarihin daha detaylı araştırılması ve bulunan eski yapıtların bakım, onarım çalışmalarının yapılıp turistlerin geleceği yerler haline getirmek için çalışmalar yapmaktadır. Bünyelerinde çalışan personel sayısını artırmak ve nitelikli işçi kalitesini artırmak için yeni personel alımları yapmaktadır. Resmi internet sitelerinde yer alan duyuru ile personel alımı yapacakları belirtildi.

Kültür Bakanlığı 400 Personel Alacak

Kültür Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bildiride kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 400 personelin işe alınacağını duyuruldu. Peki hangi kadrolara alım yapılacak ve koşullar nelerdir.

Yapılan açıklama da personellerin 4/B statüsünde çalışacağı belirtildi. Yapılan görüşmelerin sona ermesi ile 200 kütüphaneci, 100 arkeolog ve 100 adet sanat tarihçi personelinin Bakanlık bünyesinde çalışmak üzere alınacağı duyuruldu.

Kültür Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı görüşmelere devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre muhtemelen olumlu sonuç çıkacak. Maliye Bakanlığınında onaylaması üzere 400 personel alımı ilanlar bölümünde duyurulacak ve kimlerin başvuru yapabileceği belirtilecek.