Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinde yayımladığı duyuruya göre bünyesine 768 kişilik boşluk ile Sözleşmeli personel alımı yapacğaının duyurusunu yaptı. Bugün Bakanlık resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 500 kütüphaneci alacağını müjdelemişti. İlgili haberime Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sonrasında ise Kültür Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinde bir duyuru daha yayımlayıp 8 kadro ile 768 sözleşmeli kamu personeli alacağını duyurdu ve bu yönde kadro bekleyen adaylara müjdeli haberi vermiş oldu. 

8 KADRODA PERSONEL ALINACAK?

Kültür Bakanlığı yaptığı duyuruda 8 farklı kadro için sözleşmeli personel alacağının duyurusunu yaptı. Bu yönde 500 Kütüphaneci, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı ve 20 Mütercim Tercüman olmak üzere toplamda 768 sözleşmeli personel alınacak.

KPSS ŞARTI ARANACAK?

Yapılan duyuruya göre adaylardan ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS B Gubu esas alınacaktır. Yapılan duyuru ise şöyledir, " Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Devlet Personel Başkanlığınca söz konusu pozisyonlara personel alımı için açıktan atama izni verilmesi halinde (KPSS (B) puanı esas alınarak) ilana çıkılacaktır."

ATRANACAK MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Henüz ilan yayımlanmasada aşağı yukarı adaylardan aranacak şartlar bellidir. Bu yönde 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,
  • Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kültür Bakanlığı tarafından sadece kadro ve alım yapılacağı yönünde bir duyur geldi ve ilan hakkında herhangi bir resmi duyuru gelmedi. Ancak ilan yayımladığın ve başvurular başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.