Kredi Ve Yurtlar Kurumu gelecek yıla hazırlanmak adına çalışmalarına resmen başladı. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde resmi bir açıklama yayınlayan kurum, kayıt sildirme işlemlerini yapacak olan öğrencilerin işlemlerini 6 Temmuz tarihine kadar yapması gerektiğini belirtti.

KYK kayıt sildirme işlemleri başladı

2020 ve 2021 eğitim öğretim yılında bakanlığa bağlı tüm yurtları kapsayan bu duyuru ile birlikte yeni eğitim-öğretim döneminde yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler ve şu anda yurtlarda kaydı bulunan öğrenciler kayıtlarını 6 Temmuz tarihine kadar sürdürebilecek. Kayıt sildirme ile birlikte aynı zamanda öğrencilerin yurt malzemelerini de teslim etmesi gerekiyor. Eğer daha önceden yurt malzemelerini teslim eden öğrenciler varsa, bu öğrencilerin yurtlara gitmesine gerek kalmadan konu ile ilgili talep dilekçelerini yurt müdürlüklerine ulaştırmaları yeterli olacak.

Yurt kaydı sildirme konusunda malzemeleri teslim etmeyen öğrencilerin ise mevcut yurt müdürlüklerine gitmesi ve malzemelerini teslim ettikten sonra konu ile ilgili talep dilekçelerini iletmesi ile kayıt sildirme işlemlerini yapması mümkün olacak. Türkiye genelinde tüm yurtlarda geçerli olan bu işlemlerin tamamlanmasının ardından yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kontenjanlar belirlenerek talepler alınmaya başlanacak. Sildirme işlemleri yapmayan öğrenciler ise gelecek yılda da aynı şekilde yurtlarda barınma almaya devam edebilecek. Yeni alımlar ve başvularla ilgili önümüzdeki günlerde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.