Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakalığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup geçtiğimiz günlerde insan kaynakları bölümü aracılığı ile yaptığı duyurusunda kamuya Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı olmadan 5 bin memur alımı yapılacağı belirtildi.

Buna göre kamuya KPSS'siz 5 bin memur alımı yapılacak. Peki başvuru tarihleri nedir, başvuru şartları nedir, ve sınav ücreti ne kadar? PTT tarafından yapılan açıklama da tüm detaylar öğrenildi. İşin Olsa ekibi olarak adaylarımızın aklındaki tüm soruları yanıtlıyoruz.

5 BİN MEMUR ALIMI DETAYLARI

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT Avukat, Mimar, Mühendis, Uzman, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi, Postacı kadroları için toplam 5 bin kişilik memur alımı yapacak. Adayların hangi tarihlerde başvuru yapması gerekiyor? Buna göre adayların başvurularını 14 Mayıs ile 18 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirmesi ve yine bu tarihlerde sınav ücreti olarak duyurulan 60 TL'li onay ücretini de ödemesi gerekmektedir.

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT her kadro için farklı şartlar ve mezun olunması gereken bölüm şartı aramakta olup yine aday başvuru yapacağı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olması gerekmektedir. Aranan şartlar ve diğer detaylar hakkında hemen aşağı bölüme linkleri aktarıyoruz.

PTT RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim