15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda çok sayıda ihraç yapılmıştı. Şimdi memur adaylarının en çok merak ettiği soruların başında bu yıl kamuya kaç personel alımı yapılacağı geliyor. Peki KPSS Önlisans Sonuçları ile Kaç Memur Alınacak? Atamalar ne zaman başlayacak?

Resmi Olarak Sayı Belirtilmedi

Merkezi Yerleştirme Takvimi, 4 Ekim 2016 tarihinde devlet personel başkanlığı tarafından güncellendi. Böylece bu yıl yapılacak olan kamu atamalarının da tarihleri belirlenmiş oldu. 18 Kasım 2016 tarihine kadar Kamu Kurum ve Kuruluşları ihtiyaçları olan personel sayısını Devlet Personel Başkanlığı’na iletecek. 2 Aralık 2016 tarihine kadar ise atamalar için Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan tercih kılavuzu ÖSYM’ye iletilecek. Açık olan pozisyonlar için adayların tercih işlemleri ise 21 ile 30 Aralık 2016 tarihleri arasında alınacak. Ancak daha önce de Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamada bundan sonra kamuya yapılacak alımların büyük bir titizlikle yürütüleceği belirtilmişti.

Adaylar, bu açıklamanın ardından geçmiş yıllara göre daha az kadro açılabileceği konusunda endişeye düştü. Memur alımları konusunda titiz davranılacağını sadece Maliye Bakanı değil, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu'da belirtti. Bu kadar keskin yapılan açıklamaların ardından kamuya alınacak personel sayısı hakkında hiç kimse net bir şey söyleyemiyor. Şu an için bilinen tek şey alımların tarihleri ve atamalar sırasında çok ince elenip sık dokunacağı.
Editör: TE Bilisim