Ülkemizde faaliyetlerini sürdüren kamu kkurumları ihtiyaçları doğrultusunda açıktan ve merkezi atama ile bünyesine kamu personeli alımı gerçekleştirmektedir. 2019 yılı için ilk atama tamamlandı ve yerleşen, yerleşemeyen adaylar duyuruldu. Şimdi milyonlarca aday gözünü ikinci merkezi yerleştirme atamasına çevirdi. Peki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2019 yılı için ikinci merkezi yerleştirme atamasını ne zaman yapacak?

2019 yılında merkezi yerleştirme ataması diğer yıllara oran ile daha geç bir tarihte yapılıyor. Öyle ki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan takvime göre KPSS ile 2. merkezi yerleştirme atamasının 3 Aralık tarihinde başlayacağı ve 12 Aralık tarihinde ise sona ereceği görülmektedir. Yani atama yıl sonuna doğru yapılacak. Diğer yıllarda bilindiği üzere son çeyrekte atamalar tamamlanmaktaydı.

DPB BAŞVURULARI SONA ERİYOR

ÖSYM aracılığı ile yapılan merkezi atamalarda kamu kurumları bünyelerinde ki eksik kadrolarını tespit ederek Ddevlet Personel Başkanlığına ihtiyaç duyduğu kadroları, pozisyonları, sayıları belirtmektedir. DPB ile Maliye Bakanlığı arasında ki görüşmeler ve onaylar ardından ilgili kadrolar ÖSYM'ye gönderilmektedir. ÖSYM kadrolar için nitelik kodlarını ve adayların sahip olması gerektiği özellikleri duyurarak merkezi yerleştirme ataması başvurularını kabul etmektedir. Adaylar kamu kurumlarına girebilmek için 3 Aralık ile 12 Aralık 2019 tarihleri arasında ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine giriş yaparak lise, önlisans ya da lisans düzeyinden aldıkları KPSS puanı ile müracaatlarını tamamlamaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim