2020 yılının ilk çift ataması ile ilk atama yapıldı. Henüz KPSS puanı ile ilk atama olduğu için puanların yüksek kapatması normal çünkü her sene böyle olmaktadır. KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme memur atamasında sonuçlar kamuoyuna duyuruldu. Hangi pozisyonların kaç puan ile kapattığı detayları paylaşıldı. ÖSYM taban ile tavan puanları açıkladı. Peki detaylar nelerdir?

Taban ile Tavan Puanlar Duyuruldu

ÖSYM tarafından yapılan açıklama da en düşük atamanın ön lisans mezunları için yapıldığı görülmekte olup Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketi için hemşire kadrosu 64 puan ile kapattı. Ortaöğretim ve ön lisans düzeylerinden yine teknisyen ile tekniker alımları 72 - 75 puanları ile kapatırken lisans pozisyonlarının daha yüksek kapattığı sadece bazı mühendislik alımlarında puanların 73'e kadar düştüğü görülmektedir.

En yüksek atamanın ise 100 tam puan ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu için hizmetli (lise mezunu) pozisyonu için gerçekleştirildi. 2020 yılının ilk memur ataması KPSS sonucu ile ilk atama olduğu için puanların yüksek kapatması normal karşılanmaktadır.

Yerleşip yerleşemediğinizi aşağıdan yorum olarak gönderebilirsiniz.