KPSS 2020/2 ile yılın ikinci merkezi yerleştirme atama duyurusu geldi. Buna göre lise, ön lisans ve lisans mezunları arasından toplam 1677 memur ataması yapılacak. Atamalar da her hangi bir mülakat yapılmayacak, KPSS puan üstünlüğüne göre adayların yerleşmeleri sağlanacaktır. Buna göre ilk defa atama yapılacak kadrolar var. Bu kadrolara daha önce yerleşmeler yapılmadı. Peki hangi kadrolar için alım yapılıyor? Sizler için hem daha önce ataması yapılmamış hem de daha önce sadece 1 - 2 kişinin alındığı kadroları aşağı bölüme ekliyoruz.

Yeni Eklenen Kadrolar Nelerdir?

Yeni eklenen kadrolara bakıldığında Dava Takip Memuru, Enformasyon Memuru, Gişe Memuru, Astronom, Kitap Patalogu, Tüketici, Hakem Heyetiraporatörü, Merkezi Satın Alma Memuru ilgili kadrolar için ilk defa ilanın çıktığı, çok uzun yıllardan sonra ilk defa ilanın çıktığı ya da daha önce çok az alınırken adayların umutlarını kestiği ancak yeniden yayımlanan ve müracaatlara alınmaya başlanan kadroların olduğu görülüyor.

Kaç Puan ile Kapatacaklar?

Kadrolara uzun süredir alım olmadığı ya da adayların alım olmayacak şeklinde umutlarını kestiği kadrolar bulunduğundan dolayı taban puanları mevcut değildir. Ancak yine yoğun başvuru geleceğinden dolayı müracaatların tamamlanmasından sonra kadroların yüksek puan ile kapatması ön görülmektedir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz

Editör: TE Bilisim