Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna 2019 yılının ikinci merkezi yerleştirme memur ataması ilanı yayımlanmış ve adaylar tarafından başvurular alınmıştı. Tercih ücretinin 20 TL olduğu ikinci memur atamasında ortaöğretim, önlisans ve lisans mezuniyet gruplarından toplam 2 bine yakın memur alımı gerçekleştirilecekti. Türkiye geneli çok sayıda müracaat yapıldı ve adaylar sonuçların açıklanmasını beklerken sonunda müjdeli haber geldi.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yayımlanan son duyuru ile KPSS 2019/2 merkezi yerleştirme memur ataması sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Peki adaylar sonuçlarına nasıl bakabilir. Hemen https://sonuc.osym.gov.tr adresini tarayıcılarının url bölümüne yapıştıran adaylar KPSS 2019/2 merkezi yerleştirme ataması sonuçları bağlantısına tıkladıktan sonra gelen ekrana T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM şifrelerini yazması gerekmektedir. Ardından giriş butonuna basacak olan adaylar KPSS 2019/2 merkezi yerleştirme memur ataması sonuçlarını öğrenebilir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından he sene yılda iki kere olmak üzere merkezi yerleştirme memur ataması gerçekleştirilmektedir. İlgili kadrolara müracaatlar için memur alacak olan kamu kurumları Devler Personel Başkanlığına resmi müracaat gerçekleştirmekte ve Devlet Personel Başkanlığı Maliye Bakanlığının vermiş olduğu bütçe onayı ile yapılan müracaatları reddetmekte ya da kabul etmektedir. Kabul edilen kadrolar ise hazırlanarak ÖSYM'ye gönderilmekte ve ÖSYM ise kendilerine gelen kadroları nitelik kodları ile sınırlandırarak adayların müracaat edebilmesi için ilana çıkarmaktadır.

EN DÜŞÜK ve EN YÜKSEK KPSS PUANLARI

Ortaöğretim 76 KPSS ile Memur Atandı