Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile iki senede bir olmak koşuluyla ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylarına Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmakta olup bu sınava giren adaylar elde ettikleri puanlarla yıl içerisinde yapılan KPSS merkezi yerleştirme ataması ya da kurumların açıktan atamasına başvurularını gerçekleştirmektedir.

Her sene olduğu gibi bu senede ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS 2018/1 merkezi ataması ile kamu kurumlarına girmeye çalışacaktır. Peki KPSS 2018/1 merkezi atama ne zaman yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyurulan KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme atama tarihini en doğru bilgiler ile sizlere aktarıyoruz.

KPSS 2018/1 MERKEZİ ATAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin KPSS 2018/1 merkezi atama tarih görüşmesinde sonunda sonuç belli oldu. Buna göre bu sene yapılacak olan KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ataması 26 Haziran - 5 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacaktır. Tarih duyurusu yapılmadan önce İşin Olsa ekibimizde bu atamanın tam olarak Haziran ve Temmuz arasında yapılacağını kamuoyuna duyurmuştu.

2016 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olan adaylar açılacak kadrolar için başvurularını 26 Haziran - 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesine girerek aday işlemleri sistemi üzerinden kendi T.C. kimlik numarası ile gerçekleştirebilecektir.

Editör: TE Bilisim