Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile merkezi atama üzerinden memur olmak isteyen adaylara iki senede bir olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar 2016 yılında KPSS'ye katıldı ve sonuçların açıklanması ile puanlarını öğrendi.

Buna göre adaylar merkezi atama ya da açıktan atama ile kamuya atanmaya çalışmaktadır. Merkezi atama da her hangi bir mülakat sistemi uygulanmadığı için çok sayıda aday KPSS puanı ile merkezi atamaya girerek tercihlerini gerçekleştirmektedir. Peki bu senenin ilk merkezi ataması olan KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur ataması ne zaman yapılacak?

KPSS 2018/1 ATAMA TARİHİ NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS aracılığı ile merkezi atama işlemlerini gerçekleştirmektedir. Buna göre Devlet Personel Başkanlığı kendilerine gelen memur alımı isteklerini değerlendirmekte ve uygun olanları ÖSYM'ye bildirmektedir. ÖSYM'de merkezi atama ile tercihleri almaya devam ediyor.

Bu senenin ilk merkezi ataması olan KPSS 2018/1, 26 Haziran 2018 tarihinde başlayacak ve 5 Temmuz 2018 tarihine kadar sürecektir. Adaylar bu tarihler arasında ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile başvurularını gerçekleştirecektir. Başvurular en az lise mezunu düzeyinde yapılacak olup adayların nitelik kodlarına dikkat etmesi gerekmektedir. Şu an için kaç memur alımı yapılacağı resmi olarak bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim