Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile lise, ön lisans ve lisans mezunlarına her iki senede bir Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmekte olup adaylar bu sınavdan yüksek puan almaya çalışarak kamu kurumlarına atanma hayalleri kurmaktadır. Alınan puanlar ile adaylar merkezi yerleştirme atamalarında başvurularını gerçekleştirmektedir.

Her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile merkezi yerleştirme memur atamaları gerçekleştirilmekte olup yılda iki kere atamalar gerçekleştirilmektedir. Buna göre 2018 yılına girmemiz ile adaylar KPSS 2018/1 atamalarının ne zaman yapılacağını merak ile beklemeye başladı. Peki KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur atamaları ne zaman yapılacak ve kaç memur alınacak?

KPSS 2018/1 ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak olan KPSS 2018/1 memur ataması ne zaman yapılacak? Buna göre bu atamalar genel olarak yılın ikinci yarısının ilk birkaç haftası içerisinde yapılmakta olduğundan bu sene de Haziran - Temmuz aralığında yapılması beklenmektedir. ÖSYM henüz net tarihleri duyurmadı.

KAÇ ATAMA YAPILACAK?

Kamu kurumlarında ki doluluk oranları giderek yükseldiği için artık merkezi yerleştirme memur atamalarında eskiye göre daha az memur ataması yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı bu yılda çok fazla atama beklenmiyor geçtiğimiz sene ortalama 2 bin 700 civarı memur ataması yapılmış bu sene de büyük ihtimal 2 - 3 bin arasında bir atama yapılabilir. Tabi bu rakamlar tamamen tahmini rakamlardır.

Editör: TE Bilisim