Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş öğrenciler için merkezi atama düzenlenmektedir. Bu atamaya tercih yapabilmek için adaylar KPSS'ye girmiş ve puanlarının sonuçlanmış olması gerekmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 2017 yılının ilk merkezi yerleştirme atamaları geçtiğimiz aylarda yapıldı ancak atama sayısı pek beğenilmedi. Peki 2017 yılının ikinci merkezi yerleştirme ataması ne zaman yapılacak? Atama takvimine bakıldığında KPSS 2017/2 atamalarının ne zaman yapılacağı öğrenildi.

2017/2 MERKEZİ YERLEŞTİRME ATAMA TARİHİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile her sene başında takvim yayımlanmaktadır. İlgili takvime bakıldığında 2017 yılının ikinci memur ataması yani KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme memur atama tercihlerinin 14 Kasım 2017 - 23 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacağı görülmektedir. Bu tarihler arasında adaylar bölümlerine ve nitelik kodlarına göre uygun kadrolara KPSS puanları dahilinde müracaatlarını gerçekleştirebilir. Peki kaç kişilik memur ataması yapılacak.

KAÇ KİŞİLİK MEMUR ATAMASI YAPILACAK

KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme memur ataması tercihlerinin 14 Kasım 2017 tarihinde başlayacağı ve 23 Kasım 2017 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi. Peki kaç kişilik memur ataması yapılacak. Buna göre Devlet Personel Başkanlığı tarafından yıl başında yayımlanan bildiriye göre 3 bin kişilik bir atamanın olabileceği belirtiliyor. Ancak bazı kamu kurumlarının memur alımlarının da dahil edilerek daha çok alımların yapılabileceğine yönelik iddialarda bulunuyor.

TÜM ATAMALARI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim