Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak olan KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme atamasına artık sayılı saatler kaldı buna göre adaylar müracaatlarını 14 Kasım 2017 - 23 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirecektir.

E-Devlet üzerinden yayımlanan tercih robotu ile adaylar hangi kurumlara, hangi pozisyonlar için yerleşebileceklerini bakarken merak ile beklenen atama tercih kılavuzu sonunda ÖSYM aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Peki atama tercih kılavuzunda nerelere yer verildi ve hangi kurumun, hangi pozisyonlar için kaç kişilik memur ve personel ataması yapacağı duyurusu yapıldı mı?

TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

https://goo.gl/jPrjB5

Yukarıda verilmiş olan linki adres çubuklarına yapıştırarak gidecek olan adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yayımlanmış olan tercih kılavuzunu görüntüleyebilir. İlgili tercih kılavuzunda ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylar için tüm detaylar belirtilmiştir.

Buna göre kurumların alım yapacağı pozisyonlar, pozisyonların istediği tüm nitelik kodları, hangi bölümü mezunlarının sahip olduğu niteliğin ne olduğu, pozisyonların istediği özel şartlar, pozisyonlafrın yine istediği nitelik kodlarının ne olduğu ve hangi bölümden mezun olunması gerektiği ya da hangi niteliklere, sertifikalara, belgelere sahip olunması gerektiği gibi detaylar kamuoyuna duyurulmuştur. Adaylar bu tercih kılavuzu aracılığı ile yanlış tercih yapmamak için tüm detayları öğrenebilir.

Editör: TE Bilisim