Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı puanları ile merkezi yerleştirme atamaları yapılmaya devam ediyor. İlgili atamalar da binlerce personel alımı yapılmakta olup adaylar KPSS puanları ile müracaatlarını gerçekleştirmektedir.

2017 yılının ikinci ve son merkezi yerleştirme ataması olan KPSS 2017/2'nin tercihleri 14 Kasım - 23 Kasım arasında alınmıştı. Sonuçlar ne zaman açıklanacak derken sonunda duyuru geldi ve KPSS 2017/2 merkezi atama tercih sonuçları açıklandı. Peki adaylar nasıl başvurularını öğrenebilecek.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

https://sonuc.osym.gov.tr/

Yukarıda verilmiş olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sonuç sayfasını görebilirsiniz. Bu sonuç sayfasına giren adaylar T.C. kimlik numarası ile ÖSYM şifrelerini yazarak sonuçlarını öğrenebilir. Adaylar bilindiği üzere kendisine ait nitelik kodlarına ait kadrolara müracaat etti. Sahip olmadığı nitelikler de başvuru yapan adayların yerleştirme işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2017/2 merkezi yerleştirme ataması tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yeni bir duyurunun yapılması ve ortaöğretim, ön lisans, lisans mezuniyetlere, pozisyonlara göre KPSS puanlarının detaylı bir şekilde duyurulması beklenmektedir.

MEZUNİYETLERE GÖRE EN DÜŞÜK ATAMA PUANLARI VE DETAYLARI