Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile her sene iki kere olmak üzere merkezi yerleştirme ataması yapılmaktadır. Merkezi yerleştirme atamasında mülakat yoktur, adaylar KPSS puan sıralaması üstünlüğüne göre yerleştirilmektedir. Geçtiğimiz aylarda 2020 yılının birinci merkezi ataması tamamlandı. Peki 2. merkezi yerleştirme ataması ne zaman yapılacak? ÖSYM 2. yerleştirme atamasının tarihi belli oldu.

2. Merkezi Atama Tarihi Nedir?

13 Kasım tarihine kadar ÖSYM'ye duyurulan personel ihtiyaçlarının karşılanması için 2. merkezi yerleştirme ataması 30 Aralık 2020 - 7 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Adaylara ÖSYM aracılığı ile bir haftalık bir süre tanınacak ve bu hafta içerisinde nitelik kodlarına uyan pozisyonlar için adaylar hem kurum, hem pozisyon, hem maaş araştırmalarını yaparak müracaatlarını yapabilecektir. ÖSYM aracılığı ile 7 Ocak 2021 tarihinde başvurular kapatılacak ve birkaç haftalık süre zarfında sonuçların açıklanması beklenmektedir. Sonuçlara açıklandıktan sonra adayların yerleştikleri kurum ile görüşerek müracaat için detayları öğrenmesi gerekmektedir.

KPSS 2. merkezi yerleştirme ücretinin 20 TL olması beklenmektedir. Net fiyat tercihlerin başlaması ile birlikte belirlenmektedir. İşin Olsa sitemizi takip ederek merkezi yerleştirme puanları, pozisyonları, yerleşebileceğiniz kurumları öğrenebilirsiniz.