Türkiye'de başlatılan bekçilik uygulaması ile birlikte ülke genelinde 30 bine yakın bekçi görevlendirildi. Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapan bekçilerin farklı görev ve hakları bulunurken, uygulamanın daha da genişletileceğinin ilk sinyalleri verildi.

Soylu’dan Önemli Mesajlar

Konu ile ilgili ilk verileri paylaşan ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Çarşı ve mahalle bekçiliği mevzuatının düzenlenmesi adına gerçekleştirilen çalışmaya katılan isimlerden bir tanesi olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürürlükte olan düzenlemelerde değişikliğe gidileceğini ve yeni düzenlemeler ile birlikte köylerdeki bekçi sisteminin yeniden Türkiye'de uygulanacağı bir sistemin geleceğini ifade etti.

Köylere Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Düzenlemeler sonrasında en çok merak edilen detaylardan bir tanesi köylerde bekçi görevlendirme işlemlerinin ne zaman olacağı olurken konu ile ilgili daha net ifadeler kullanan İçişleri Bakanı Soylu, özellikle mevcut kanunda bekçilerin il ve ilçelerin dışında köylerde de görev olabileceğine dair ibarelerin eklendiğini ve bunun bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

İlerleyen yıllarda yeniden bir düzenleme yapma gereksiniminin duyulmaması adına böyle bir değişikliğe gidildiğini belirten Soylu, şu anda köylere yönelik bir bekçi alımının olmayacağını söyledi. Fakat bu değişiklik sonrasında bekçi alımları ile ilgili önemli bir beklenti kamuda yaratılırken, özellikle teklifin düzenlenerek yürürlüğe girmesi halinde köylere bekçi alımları ile ilgili ilk adım atılmış olacak.

Konu ile ilgili gündemde yapılan değerlendirmelerin büyük bir kısmında ise bekçi sisteminden alınan verim nedeniyle köylere yönelik de benzer bir hamlenin yapılacağı ve bu nedenle altyapının hazırlanmaya başlandığı belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim