Neredeyse tüm dünya ülkelerinde bulunmakta olan korona virüsü ülkemize de sıçradı. Öyle ki dün gece s aatlerinde basın mensuplarına canlı yayında açıklama yapan Sağlık Bakanı korona virüsünün ülkemize de sıçradığı ve bir kişi de görüldüğünü söyledi. Bu açıklamadan sonra vatandaşların bir bölümü tedirgin olduğu ve maske ile sokağa çıkmaya başladı. İlk söylentiler de Kayseri ilinde korona virüsünün olduğu söyleniyordu. Jet hız ile Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü duyuru yaptı ve şehirde her hangi bir vatandaşta korona virüsü saptanmadığı söylendi. Peki korona virüsü hangi şehirde var?

Muhabir: İstanbul'da Pozitif Çıktı

Özel bir televizyon kanalının muhabiri haber sunarken ağzından İstanbul'da bir vatandaşın korona virüsü testinin pozitif çıktığını söyledi. Bu açıklamadan sonra vatandaşlar İstanbul'da korona virüsünün olduğunu düşünmeye başladı. Fakat Sağlık Bakanlığından ya da İl Sağlık Müdürlüklerinden resmi olarak virüsün hangi şehirde olduğu söylenmediğinden dolayı şu anda halen bekleyiş sürüyor.

Hasta Ankara'ya Taşınabilir

Ülkemizde tam teşekküllü korona virüsü hastanesi Ankara'da kuruldu. Yurdun dört bir yanından Ankara'ya korona virüsü testleri gelip gitmeye devam ederken bazı vatandaşlar da bilindiği üzere burada 14 gün gözetim altında tutulmuştu. Türkiye'de korona virüsü olduğu tespit edilen vatandaşın Ankara'ya taşınabileceği ve bu hastane içerisinde gözetim altında tutulabileceği ön görülmektedir. Şu anda yurdun dört bir yanında tüm belediyeler toplu taşıma araçlarına dezenfektan uygulamaları yapmaktadır.