Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı her sene ihtiyaçların karşılanabilmesi için farklı sınıflar için uzman erbaş alımları gerçekleştirmektedir. Adaylar yakın tarihte uzman erbaş alımı beklenirken henüz resmi bir açıklama olmadığından dolayı ilan yayımlanmadı. Peki Kara Kuvvetleri Komutanığı 2019 yılının ikinci uzman erbaş alımı ve atamasını ne zaman yapacak. Öte yandan aranmakta olan genel şartlarda her hangi bir değişiklik yapılacak mı?

Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığının uzman erbaş alımını ne zaman yapacağı net olarak bilinmemektedir. Öyle ki halen astsubay alımı ilanı yayımlanmadı ki binlerce aday bu ilanın yayımlanmasını beklemekte olup subay, astsubay değerlendirmelerinin sona erdikten sonra uzman erbaş alımı ilanının yayımlanabileceği ön görülmektedir.

GENEL ŞARTLARDA ESNEME YAPILACAK MI

Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, erkek olmak, sğalık durumu iyi olmak, uzman erbaş olur raporu alabilir olmak, sicili uygun olmak gibi şartlar aranmaktadır. Bu şartların yanı sıra adayın 27 yaşını tamamlamamış olmak şartını da sağlaması gerekmekte olup şuan için Milli Savunma Bakanlığından bir duyuru yapılmadığı için başvuru şartlarında her hangi bir esnemenin yapılmayacağı düşünülmektedir. Ancak pek çok aday uzman erbaş alımında yaş şartının esnetilmesini talep etmektedir. Eğer Milli Savunma Bakanlığı tarafından yaş şartı için esneme düşünülürse kamuoyuna duyurunun yapılacağ ve yaş durumunda düzenleme yapılacağı bilinmektedir.

Editör: TE Bilisim