Ülkemizde 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile taşeron işçilere devlet ile sözleşmeleri yaptırıldı ve kadroları verildi. Ancak hem devletin hemde özel şirketlerin sahibi olduğu kurumlarda istihdam eden ve memur gibi haklara sahip oldukları ifade edilen KİT işçilerine kadroları verilmemişti. Bunun üzerine KİT'lere ne zaman kadro verilecek, KİT işçilerine kadro verilecek mi açıklamaları beklenmeye başlandı.

İşin Olsa ekibi olarak bizlerde sıklıkla KİT işçilerine kadro verilmesi konusunu gündeme getirdik ve sonunda adaylara müjdeli haber verildi. Basında sıklıkla müjde verilmesi ile tanınan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile KİT işçilerine kadro verilmeye başlandığı söylendi. Buna göre KİT'lere kadroları veriliyor.

KİT TAŞERONUNA KADRO

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan resmi açıklama da "Bundan sonra alımlar kadrolu şekilde olacak. İŞKUR üzerinden gerçekleştireceğiz. KİT'lerle alakalı uygulamaya da başladık. PTT'de ilk uygulama başladı.KİT'lerde çalışan taşeronları ihtiyaç oldukça kadroya almaya devam edeceğiz. Yeni istihdam imkanı oluşturuyoruz" ifadeleri kullanıldı. Yani KİT işçilerine kadro konusunda PTT'de uygulamaya başlandığı ve KİT'lere kadronun verildiği söylendi. Yakın zamanda KİT işçilerine imkanlar oluşturuldukca kadroların verilmesi bekleniyor.