Türkiye'de pandemi süreci ile birlikte başlayan kısa çalışma ödeneği desteklerinde önemli bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda kısa çalışma ödeneğinde sürenin 1 ay daha uzatıldığı ifade edildi.

Süresi 1 ay daha uzatıldı

Yapılan bu açıklama kısa çalışma ödeneğinden yararlanan kişiler için yeni bir dönem daha başlatırken en çok merak edilen detaylardan bir tanesi de yeni dönem için başvurunun gerekip gerekmediği oldu.

Yaptığı açıklamada tüm detayları aktaran Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneğine mevcut ödeme alan kişilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmadığını ve mevcut ödemelerin devam edeceğini söyledi. Bu bakımdan yeni bir uygunluk testi ya da inceleme yapılmayacağı gibi ödeme alan vatandaşlar 1 aylık süre zarfında çalışma şartlarına bağlı olarak kısa çalışma ödeneği almaya devam edecek.

Bu bakımdan hem iş verenler için hem de kısa çalışma ödeneğinden yararlanan kişiler için 1 aylık otomatik olarak süre uzatılmış olacak. Herhangi bir başvurunun gerekmemiş olması ise özellikle olası mağduriyetlerin önüne geçecek.