Uzun süredir ülkemizde taşeron olarak istihdam etmekte olan bir milyona yakın personelin kadro almasına ilişkin çalışmalar yapılmakta ve Çalışma Bakanlığında konu hakkında açıklamalar gelmektedir. Pek çok kurumda taşeron işçilerin kadro alması için görüşmeler yapılırken Karayolları Genel Müdürlüğünde bine yakın personel kadro almanın müjdesi ile sevindi. İşte kadro alan o işçiler.

932 İşçi Kadro Aldı

Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünde 932 taşeron işçi kadro aldı. Söz konusu işçiler yapılan etkinlik ile büyük sevinç yaşadı. Söz konusu etkinlik Kayapınar ilçesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilerek Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar 932 taşeron işçinin kadro almasını halay çekerek kutladı.

Vali Hüseyin Aksoy 932 taşeron işçinin kadro alması hakkında önemli açıklamalarda bulunarak Karayollarında istihdam etmekte olan personellerin büyük emek harcadığını belirterek zor şartlarda çalıştıklarını ifade etti. Kışın karın altında yolları açmak ve yazın sıcağın altında tadilat ile bakımlrı yapabilmek için büyük emek harcayan taşeron işçilere teşekkürlerini ileten Vali Hüseyin Aksoy Türkiye'nin büyüme göstermesi hakkında da önemli detaylara değindi.
Taşeron işçilerin kadro alması hakkında Maliye Bakanlığı ile görüşmeler uzun süredir devam etmekte olup işçilerin maaş alması ve kadroya geçmesinin hükümetin her hangi bir zararına olmayacağı bilinmektedir.