Son zamanlarda fazlasıyla gündeme gelen ve akılları karıştıran bir soru; Taşeron işciler kadroya alınacak fakat maaşları artacak mı? Kadroya geçirilecek olan taşeron işciler ne kadar maaş alacak? İşte sizlere bunlar hakkında tüm detaylı bilgiler! Sonunda kamuya geçirilecek olan taşeron işcilerin ne kadar alacağı açıklandı!
Maliye bakanı olan Naci ağbal bu konuyu tamamen aydınlattı. Şuanda kamuya geçirilmesi beklenen 720 bin asıl ve yardımcı taşeron işcisi bulunuyor. Bu taşeron işciler kamuda özel sözleşmeli personeller olarak çalıştırılacaklar. Konu hakkında tasarıyı gerekli merciler TBMM'e taşıyacak ve bu konunun tasarısı TBMM'e 1 veya 2 hafta içerisinde gönderilmiş olacak.
AK Parti seçimler öncesinde böyle bir söz verdi ve tüm taşeron işcilerin kamuya özel sözleşmeli personel olarak geçirileceğini açıkladı. Şuanda kamuya 720 bin adet taşeron işci özel sözleşmeli personel olarak geçirilecek. Bakan Naci Ağbal taşeron işcilerin kamuya geçirildikten sonra ne kadar alacağını henüz bilmediğini fakat bu konu hakkında yasal düzenlemelerin devam ettiğini ve bu konu hakkında olan yasal tasarının en geç 1 veya 2 hafta içerisinde meclise sunacağını söyledi. Bu kamuya geçirilecek olan kişiler 1 kasım 2015 tarihinden itibaren girmiş kişiler yararlanabilecekler. Şuanda ne gibi bir düzenleme olacak bilinmiyor fakat şuanda bilinen tek bir şey var; ''Mevcut maaşlar üzerinden çalışma yapılacak ve tüm kamu personellerine aynı maaşlar verilecek yani maaşlarda herhangi bir değişiklik olmayacak.''