Kamuya 850 Şehit Yakınının Ataması Yapılacak

Bu yıl kamuya Şehit, gazi ve sivil terör mağdurlarına verilen yasal haklar nedeni ile onlarca şehit yakınının ataması yapıldı. Bu yıl içerisinde kamuya atanan şehit ve gazi yakını ile sivil terör mağduru sayısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre 11 bin 684 oldu.

Bu yıl sonuna kadar da 850 şehit ve gazi yakını ile sivil terör mağdurunun daha kamuya yerleşeceği müjdesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından geldi. 22 Temmuz 2014 tarihinden bu yana ilgili yasa kapsamında 11 bin 684 şehit ve gazi yakını ile sivil terör mağduru kamuda görev almaya başladı. Şehit ve gazi yakınlarına aynı zamanda ücretsiz ulaşım hakkı da sağlanıyor. Ücretsiz ulaşım hakkından yararlanan şehit ve gazi yakını sayısı 94 bin oldu. Şehit yakınlarına ilerleyen günlerde ulaşımda kullanmaları için manyetik kartlar da verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 850 kişilik atamanın ne zaman yapılacağı konusunda henüz bilgi vermedi. Tarihin belirlenmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından duyuru yapılacak.

Editör: TE Bilisim