Maliye Bakanı Kemal Şimşek dün yaptığı açıklamalarla herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Maliye Bakanı Kemal Şimşek dün Meclis Genel Kurulu’nda soruları yanıtlamış ve şunları söylemişti ”2015 yılı bütçesi ile kamuya toplam 74 bin personel alacağız, bu personelin yaklaşık 34 bini polis, doktor ve hakim gibi otomatik olarak atanan personelden oluşacak. Geriye 40 bin kişi kalacak. 2015 yılının başında ilgili bakanlıkların da ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak başbakana sunacağız. Fakat şimdiden hangi bakanlığa ne kadar kadro verileceğini söylemem doğru olmaz, Başbakan’a sunacağız” dedi.

Bir çok internet sitesi bile hafta başında açıklama yaparak,

-2015 yılında Bütçe Kanununda bulunan bir hükümden yola çıkarak, akademik 4 bin, memur kadrolarına 36 bin olmak üzere 40 bin personel alınacağını,

- 40 bin atamanın izni sayısına 9 grup atamanın dahil olmadığını, bunların arasında ise hakim, doktor, ve polis atamalarının bulunduğuna yer vermişlerdi.

Maliye Bakanı Kemal Şimşek’in yaptığı açıklamalar, Sayın Bakanın 2015 yılında yapılacak atamalar konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ortaya çıkarmıştır. Maliye Bakan’ı Kemal Şimşek’in verdiği atama sayısının da somut bir veriye dayandığı konusunda emin değiliz. 2015 yılında atama bekleyen öğretmenler için 2014 yılında olduğu gibi ek bir kanun çıkarılmazsa, hemen hemen hiç memur ataması yapılmayacaktır. 2014 yılında da KPSS alımının ilkinde 10 bin, KPSS alımının ikincisinde ise 5 bin kişiye atama yapılmıştı.

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yanlış personel politikası, kurumların KPSS atamaları ile personel almalarının yerine, ihtiyaçlarını unvan değişikliği ile gidermelerine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra kurumlar KPSS atamalarından memur almak yerine sözleşmeli personel almakta ve daha sonra bu sözleşmeli personeli kadroya geçirmektedir. Bu durum da devlet kadrolarının aşırı şişmesine neden olmaktadır.

.memurlar.net

Editör: TE Bilisim